Cara memasak lezat Cocoa-Vanilla Sponge cake

Cocoa-Vanilla Sponge cake ~ memang saat ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita, salah satunya Anda. Mereka memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan ide. Selanjutnya merupakan gambar berkaitan dengan Cocoa-Vanilla Sponge cake yang bisa sobat jadikan wawasan.

Cocoa-Vanilla Sponge cake anda sanggup membuat Cocoa-Vanilla Sponge cake mengfungsikan 17 bahan 10 langkah. Inilah langkah-langkah untuk memasaknya.

Ingredients of Cocoa-Vanilla Sponge cake

  1. Sediakan of For the dough:.
  2. Sediakan 4 of eggs.
  3. Siapkan juga 260 g of icing sugar.
  4. Sediakan 260 g of all purpose flour.
  5. Siapkan juga 7 tbsp of warm water.
  6. Siapkan juga 7 tbsp of Sunflower oil.
  7. Sediakan 2 tbsp of Cocoa powder.
  8. Siapkan juga 3/4 pack of baking powder.
  9. Sediakan of For the cream:.
  10. Siapkan juga 70 g of vanilla custard powder.
  11. Siapkan juga 350 ml of milk.
  12. Siapkan juga 150 g of butter.
  13. Siapkan juga 200 g of icing sugar.
  14. Sediakan 1 tbsp of Food Coloring (Red).
  15. Siapkan juga of Chocolate coating:.
  16. Siapkan juga 200 g of dark chocolate.
  17. Persiapkan 5 tbsp of Sunflower oil.

Intruksi cara memasak Cocoa-Vanilla Sponge cake

  1. We make the sponges dough first. Separating the eggs to yolks & whites, then whisk the whites till it’s thick foam..
  2. Blending the egg yolks with icing sugar, slowly adding the warm water and oil. Blending these ingredients well, then adding the all purpose flour & baking powder. Finish this step by stirring the egg white whisked foam into the sponge cream dough.
  3. The half of the sponge cream dough got poured into a baking form that prior was buttered & floured to prevent the stick to the form. This the baking form used to this cake.
  4. We stir the 2 tbsp cocoa powder to other half of the sponge dough cream. Extra 1-2 tbsp water & another tbsp of Sunflower oil. Pouring this cocoa sponge dough cream into another baking form, just like before..
  5. In a preheated oven on 180C° we bake them for roughly 25-30 minutes..
  6. Meanwhile we make the cream between the sponge slices. To this we cook the custard powder & the milk, stirring it continuously. Until the custard cream is cooling down, we blend the butter & icing sugar. After the Custard totally cooled, spoon it into the butter/icing sugar cream....added some red food colouring as well to the cream to have a distinct colour..
  7. Slice the sponges into 1-1.5 cm slices..
  8. Let’s stick those slices together with butter-custard cream. White/Black slice follow each other like this....
  9. Melting the chocolate in bowl over boiling water, with the oil and pour on the top of sponge cakes.
  10. Just place them into the fridge till the chocolate is solid. Serving it by cut them in 45° angle slices.

Begitulah pembahasan Cocoa-Vanilla Sponge cake terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa artikel website ini bermanfaat suport kami dengan cara bagikan postingan artikel website ini ke akun sosial media yang kamu punya seperti facebook, instagram dan lain sebagainya atau bisa juga mem-bookmark halaman blog ini dengan judul Cocoa-Vanilla Sponge cakeartikel ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga postingan ini bersumber dari https://www.cookpad.com

Baca Juga

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.