Resep sedap Thai Milk Tea Bread with Cheese Fillings
Thai Milk Tea Bread with Cheese Fillings ~ memang waktu ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita, salah satunya sobat. Mereka memang sudah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan wawasan. Next merupakan gambar seputar Thai Milk Tea Bread with Cheese Fillings yang dapat sobat jadikan inspirasi.
kamu sanggup memasak Thai Milk Tea Bread with Cheese Fillings pakai 21 bahan 7 langkah. Inilah langkah-langkah untuk memasaknya.
Ingredients of Thai Milk Tea Bread with Cheese Fillings
- Siapkan juga of Sponge dough:.
- Siapkan juga 180 g of baker’s flour.
- Persiapkan 150 ml of water.
- Persiapkan 1/2 tsp of yeast.
- Persiapkan of 2 nd dough:.
- Siapkan juga 250 g of baker’s flour.
- Sediakan 40 g of caster sugar.
- Sediakan 1 tsp of salt.
- Persiapkan 1 tbsp of yeast.
- Persiapkan 25 g of milk powder.
- Siapkan juga 100 ml of whipping cream.
- Sediakan 100 ml of milk tea (I used instant Thai milk tea).
- Siapkan juga 40 ml of fresh milk.
- Sediakan 1 of egg.
- Sediakan 40 g of unsalted butter.
- Siapkan juga of Fillings (mix all ingredients below together):.
- Persiapkan 25 g of all purpose plain flour, pan roasted.
- Siapkan juga 30 g of milk powder.
- Siapkan juga 20 g of cheddar cheese, grated.
- Persiapkan 30 g of caster sugar.
- Siapkan juga 50 g of unsalted butter.
Langkah cara membuat Thai Milk Tea Bread with Cheese Fillings
- Make sponge dough the night before and keep it in the fridge for at least 10 hours.
- The next morning, make the 2nd dough. Mix all of the wet ingredients with yeast and rest for 5 mins until bubbly..
- In a big mixing bowl, mix all of the dry ingredients..
- Make a hole in the middle and pour the wet ingredients bit by bit. Add the sponge dough from the night before..
- Knead until it’s ready for 1st proofing (signs: smooth and stretchy dough. If you’re using stand mixer, the sides of the mixer should be cleaned like in the picture. This means the dough is ready for proofing). Let it rest for at least an hour or until double in size..
- Heat the oven to 180degree. Punch air out of the raised dough. Divide dough into 12 equal size and make round balls. Let it rest for 10-15 mins. Then repeat the steps while add the cheese fillings. Then glaze the dough with a mixture of melted butter & a bit of fresh milk. Let it rest again for another 10 mins before placing them in the oven for 20 mins..
- Take the bread out of the oven and glazed with melted butter & honey. Enjoy! 😊.
Begitulah pembahasan Thai Milk Tea Bread with Cheese Fillings terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa artikel website ini bermanfaat suport kami dengan cara bagikan postingan artikel blog ini ke akun sosial media yang kamu punya seperti facebook, instagram dan lain sebagainya atau bisa juga menandai halaman blog ini dengan judul Thai Milk Tea Bread with Cheese Fillingspostingan ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga konten ini bersumber dari https://www.cookpad.com