Step by step membuat lezat Dudhi Chana Nu Shaak/Lauki Chana Dal ki Subji/ Bottlegourd Gram Curry

Dudhi Chana Nu Shaak/Lauki Chana Dal ki Subji/ Bottlegourd Gram Curry ~ memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita, salah satunya sobat. Mereka memang sudah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. Next adalah gambar seputar Dudhi Chana Nu Shaak/Lauki Chana Dal ki Subji/ Bottlegourd Gram Curry yang dapat sobat jadikan inspirasi.

Dudhi Chana Nu Shaak/Lauki Chana Dal ki Subji/ Bottlegourd Gram Curry anda mampu memasak Dudhi Chana Nu Shaak/Lauki Chana Dal ki Subji/ Bottlegourd Gram Curry menggunakan 14 bahan 6 langkah. Berikut step by step untuk memasaknya.

Ingredients of Dudhi Chana Nu Shaak/Lauki Chana Dal ki Subji/ Bottlegourd Gram Curry

  1. Persiapkan 250 g of bottlegourd doodhi, washed, peeled and chopped.
  2. Sediakan 1/2 cup of split gram chana dal soaked for 1 hour.
  3. Sediakan 1 tbsp of oil.
  4. Sediakan 1/2 tsp of mustard seeds rai.
  5. Siapkan juga 1/2 tsp of cumin seeds jeera.
  6. Persiapkan 1/4 tsp of asafoetida hing.
  7. Sediakan 1 of tomato washed and finely chopped.
  8. Siapkan juga 1/2 tbsp of ginger garlic paste.
  9. Siapkan juga 2 tsp of sugar (skip if you want to make diabetic friendly).
  10. Siapkan juga 1 tsp of red chilli powder.
  11. Persiapkan 1/2 tsp of turmeric powder haldi.
  12. Sediakan 2 tsp of coriander cumin powder dhania jeera powder.
  13. Sediakan 1 cup of water.
  14. Sediakan of salt as per taste.

Langkah cara memasak Dudhi Chana Nu Shaak/Lauki Chana Dal ki Subji/ Bottlegourd Gram Curry

  1. Wash and soak the split gram (chana dal) for at least one hour..
  2. Heat oil in the pressure cooker pan. Add mustard seeds (rai) to it. When it crackles add cumin seed (jeera) to it. Then add asafoetida (hing) and ginger garlic paste..
  3. Add washed and chopped tomatoes to it. Add a little salt and cook till tomatoes soften. Add spices - turmeric powder (haldi), coriander-cumin powder (dhania-jeera powder), red chilli powder and sugar. Saute till spices release aroma..
  4. Now add the soaked chana dal and half cup of water. Let the water boil and dal cook for 5 minutes..
  5. Add the chopped bottle gourd (dudhi) to it. Mix well and add remaining water and salt to it. Close the pressure cooker lid with a whistle and cook for 4 whistles on high heat and 2 whistles on low heat. Let the pressure cooker cool by itself. Remove the lid and dudhi chana nu shaak is ready to serve..
  6. .

Begitulah pembahasan Dudhi Chana Nu Shaak/Lauki Chana Dal ki Subji/ Bottlegourd Gram Curry terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa postingan situs ini bermanfaat suport saya dengan cara bagikan postingan artikel website ini ke akun sosial media favorit kamu seperti facebook, instagram dan lain-lain atau bisa juga menandai halaman website ini dengan judul Dudhi Chana Nu Shaak/Lauki Chana Dal ki Subji/ Bottlegourd Gram Currykonten ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga konten ini bersumber dari https://www.cookpad.com

Link copied to clipboard.