Tutorial membuat lezat 'V' Scottish Dundee Cake

'V' Scottish Dundee Cake ~ memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita, salah satunya kamu. Mereka memang telah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan ide. Berikutnya merupakan gambar mengenai 'V' Scottish Dundee Cake yang dapat sobat jadikan ide.

'V' Scottish Dundee Cake anda sanggup membuat 'V' Scottish Dundee Cake gunakan 18 bahan 6 langkah. Berikut cara anda untuk memasaknya.

Ingredients of 'V' Scottish Dundee Cake

  1. Sediakan 180 grams of golden raisins (sultanas).
  2. Sediakan 125 grams of finely chopped figs.
  3. Sediakan 180 grams of currants.
  4. Siapkan juga 1 of grated zest of one lemon.
  5. Persiapkan 3 tbsp of whiskey.
  6. Persiapkan 8 of candied cherries quartered.
  7. Persiapkan 50 grams of candied lemon peel, finely chopped.
  8. Siapkan juga 50 grams of candied orange peel finely chopped.
  9. Persiapkan 250 grams of all purpose(plain)flour.
  10. Siapkan juga 1 tsp of baking powder.
  11. Sediakan 180 grams of butter.
  12. Sediakan of cup/125g sugar.
  13. Siapkan juga 1 tbsp of honey.
  14. Siapkan juga 3 of large eggs.
  15. Persiapkan 75 ml of milk.
  16. Persiapkan 1 of Blanched almonds, for decorating.
  17. Sediakan 1 of confectioners'(icing sugar) for dusting.
  18. Siapkan juga 1 of marzipan (optional) for covering.

Langkah cara memasak 'V' Scottish Dundee Cake

  1. Preheat oven to 180c/350f gas mark 4 grease and line a 10 inch /26cm spring-release cake pan (tin).
  2. Mix the raisins (sultanas) figs and currants with the lemon zest, whiskey and candied fruits in a large bowl and leave to stand.
  3. Meanwhile, sift the flour and baking powder together, cream the butter with the sugar and honey until light and fluffy. Gradually beat in the eggs and then beat in the flour, milk and soaked dried fruit. turn the batter into a prepared cake pan and smooth the top.Decorate the top of the cake with whole almonds.
  4. Bake in oven for 30 mins, then reduce the oven temperature to 150c/300f gas mark 2 and bake for a further 90 mins. cover the top with baking parchment if it browns to quickly. cool in the pan for 15 mins then take out and leave to cool completely..
  5. Before serving, dust with confectioners (icing) sugar and cover the sides of the cake with marzipan if wished.
  6. Serves about 12.

Begitulah pembahasan 'V' Scottish Dundee Cake terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa postingan blog ini bermanfaat suport saya dengan cara share postingan artikel situs ini ke akun sosial media yang kamu punya seperti facebook, instagram dan lain-lain atau bisa juga menandai halaman blog ini dengan judul 'V' Scottish Dundee Cakeartikel ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga postingan ini bersumber dari https://www.cookpad.com

Baca Juga

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.