Cara memasak enak Rum Cake
Rum Cake ~ memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita, salah satunya Anda. Mereka memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan wawasan. Berikutnya adalah gambar berkaitan dengan Rum Cake yang dapat Anda jadikan inspirasi.
kamu bisa memasak Rum Cake memakai 23 bahan 6 langkah. Berikut cara anda untuk memasaknya.
Ingredients of Rum Cake
- Sediakan of For soaking.
- Siapkan juga 1/4 cup of dates dried and fresh.
- Sediakan 1/4 cup of raisin golden and black.
- Sediakan 1/4 cup of glazzed cherries.
- Siapkan juga 1/4 cup of tutti fruity.
- Siapkan juga 1/4 cup of fig.
- Sediakan 1/2 cup of rum or orange juice.
- Siapkan juga of For cake batter.
- Persiapkan of Wet ingredients.
- Persiapkan 1/2 cup of oil.
- Sediakan 3/4 cup of hot water.
- Siapkan juga 3/4 cup of brown sugar.
- Siapkan juga 1 tsp of vanilla essence.
- Sediakan of Dry ingredients.
- Siapkan juga 1.5 cup of all purpose flour.
- Siapkan juga 1/2 tsp of baking soda.
- Sediakan 1 tsp of baking powder.
- Persiapkan 1/2 tsp of cinnamon powder.
- Siapkan juga 1/2 tsp of dry ginger powder.
- Siapkan juga 1/2 tsp of cardamom powder.
- Sediakan of Grated nutmeg.
- Siapkan juga 1/4 cup of mux almond and cashew.
- Siapkan juga of Few orange zest.
Intruksi cara memasak Rum Cake
- Firstly take a airtight container add all soaking ingredients in it and mix it well. Now cover with lid and soaked it for approx 3 days..
- After three days we prepare rum cake for that take a bowl and sieve the all dry ingredients in it and keep aside..
- Now in another bowl take all wet ingredients and beat it well. When it's become little fluffy add orange zest and mix well. Now add dry ingredients little by little and mix well by cut and fold method. Then add grated nutmeg and again gently mix it. Don't beat it..
- After that we add soaked dry fruits and some mix almonds and cashew and again mix well..
- Now grease a round shape cake tin and pour the cake batter in it. Now tap it slowly. Now coated the dry fruit in little bit of a flour and assemble it on the batter..
- Now bake it 160-170° preheated oven for 40-45 minutes. After 49-45 minutes your Rum cake or Christmas cake is ready. Enjoy!.
Begitulah pembahasan Rum Cake terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa artikel situs ini bermanfaat suport kita dengan cara bagikan postingan artikel situs ini ke akun sosial media yang kamu punya seperti facebook, instagram dan lain sebagainya atau bisa juga menandai halaman blog ini dengan judul Rum Cakepostingan ini dikelompokkan ke dalam kategori dan juga konten ini bersumber dari https://www.cookpad.com